Club o no club, aquesta és la qüestió

Un dels grans beneficis de córrer és que tens un moment per a tu, un moment personal, íntim, on escoltes el teu cos, la teva evolució i el teu respirar. No canvio aquesta sensació per res, però, últimament, vaig pensant que sortir en companyia de tan en tan també té els seus beneficis i, a més, pot ser interessant formar part d’un grup on compartir la mateixa afició. És per això que darrerament vaig pensant en la possibilitat de formar part d’un club, equip o grup de corredors.

Clubs, grups i associacions

club o no clubQuan li pregunto al Sr.Google: club running Barcelona, em dona 35 milions d’entrades!!! El Sr.Twitter és una mica més agraït i filtra una mica millor per descobrir les possibilitats. Tenim grups de corredors com els RedRunners, que ja es descriuen com a NO club de running i on la seva filosofía és passar-s’ho bé, tenen un fòrum, una samarreta de grup, entrenaments planificats i una llista amb tots els participants, sembla divertit! És gratuït, aquí entenc que només es paga la samarreta, i les braves si arribes l’últim 😉

Els Corredors.cat són una associació, també tenen equipació pròpia per identificar-se, un fòrum força actiu i aposten per l’ús del català a la xarxa i el foment de l’activitat esportiva. També em motiva força, especialment per la vessant de la llengua i que les quatre barres formin part de l’equipació, tots els hem vist a les curses! S’ha de pagar una petita quota anual.

Després trobem el Nike Running club, que bàsicament és una trobada setmanal per fer quilòmetres en companyia.

Llavors apareixen els clubs associats a botigues, com el RunnersWorld o l’EvasionRunning. En aquest cas ja parlem de pagar una quota anual, però clar, a banda de l’equipació t’ofereixen entrenaments dirigits i trobades. Això sí, a l’estar vinculats a botigues t’ofereixen suculents descomptes per la compra de material.

I encara me’n queda un per valorar, el recentment aparegut club del diari Sport, La Bolsa del Corredor. També parlem de quota anual, equipació, un pla personal i entrenaments setmanals (1 o 2) a més de descomptes i sortejos. Em motiva la combinació de pla personalitzat i entrenaments en grup. M’agrada que siguin molt actius a les xarxes socials.

Què triar?

Vet aquí la gran pregunta. Des del meu punt de vista les quotes anuals són generalment assequibles i et donen un plus perquè pots fer entrenaments tècnics amb grup on millorar, tenir un seguiment i conéixer altres corredors. A més, quan vens d’un entorn on hi ha pocs runners, segur que s’agraeix vincular-te amb altres apasionats del running i anar acompanyat a curses, compartir els nervis dels minuts abans de la sortida i l’èxtasi de l’arribada.

Així doncs, aquí queda la meva reflexió en veu alta. Crec que al final m’acabaré decidint per un club o altre o associació o grup, encara per decidir quin serà, però ja us ho faré saber. Per ara, seguire gaudint de la intimitat de les sortides setmanals entrenant i ben aviat hi afegiré algun entrenament en grup, tot i que encara no sé sota quin color de samarreta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s